Manager Pardew zit op de schopstoel bij Newcastle United

Nederlands getint Newcastle gefileerd: Aantal spelers is een schande
"Als je denkt aan een club als Newcastle, dan denk je aan een working-class club"

Nederlands getint Newcastle gefileerd: "Aantal spelers is een schande"

16-09-2014 11:25
5

Newcastle United-manager Alan Pardew ligt hevig onder vuur in Engeland, maar de reden dat de ploeg zo slecht presteert is volgens Jamie Carragher de werkethiek van de spelers. Een deel van de voetballers levert volgens de oud-international niet genoeg arbeid.

Pardew en Newcastle presteren al het hele jaar 2014 dramatisch. Van de mogelijke 69 punten werden er slechts achttien binnen gesleept. Dit seizoen wachten The Magpies nog op hun eerste zege en staan zij met twee puntjes onderaan de Premier League. "Er wordt veel gepraat over het verlies van zijn baan door Alan Pardew. Vergeet hem even, want een aantal van de spelers is een schande", sprak Carragher.

De oud-speler van Liverpool analyseerde de wedstrijd tegen Southampton (4-0 nederlaag) bij Monday Night Football. Carragher liet een moment zien dat minstens de helft van het team aan het wandelen was. "We hebben het niet over een wedstrijd aan het einde van het seizoen en dan nog is het onacceptabel."

Bij Newcastle United spelen sinds de zomer Siem de Jong en Daryl Janmaat, die zich bij landgenoten Vurnon Anita en Tim Krul voegden. De Jong en Janmaat zijn volgens Carragher bij een club gekomen waar niet genoeg gewerkt wordt. "Als je denkt aan een club als Newcastle, dan denk je aan een working-class club."

"Je wil graag geweldige spelers zien, die fantastische dingen doen, doelpunten maken en wedstrijden winnen. Maar je wil ook een beetje hart en ziel en intensiteit zien", vervolgde Carra. "Wat Newcastle betreft: de laatste jaren is dat een schande."