Lichaamstaal verraadt gevoel Van der Wiel: Ik kan het niet verklaren
Back baalt ondanks mooie ontvangst

Lichaamstaal verraadt gevoel Van der Wiel: "Ik kan het niet verklaren"

18-09-2014 06:15

Gregory van der Wiel wilde niet teveel conclusies trekken na de 1-1 remise tegen Ajax. De rechtsback verraadde met zijn lichaamstaal echter dat hij baalde van het gelijkspel.

Wout Stravers
AMSTERDAM

Voor een ploeg als Paris Saint-Germain zijn drie punten het minimale in de Arena, want het kwaliteitsverschil met Ajax is - ook budgettair - groot. Toch maakten de Parijzenaren het woensdag niet af, waarna Lasse Schöne voor late blijdschap aan Ajax-zijde zorgde. "Zij speelden een hele sterke tweede helft", constateerde Van der Wiel na afloop tegenover onder meer VoetbalPrimeur.

"Het is bij ons echter niet voor het eerst dat dit gebeurt. We hebben problemen om onze uitwedstrijden te winnen", doelt de rechtsback op drie eerdere remises dit seizoen. "Waar dat aan ligt? Ik weet het niet. Ik kan het niet verklaren. Misschien moeten we nog harder werken."

Een man overboord is er echter niet voor PSG, want een punt in een uitwedstrijd is in de Champions League gewoon goed. "Het is geen catastrofe om hier gelijk te spelen", vindt Van der Wiel dan ook. "Maar we wilden graag winnen. Ik had zelf ook nog een goede kans en had die bal misschien moeten afleggen op Zlatan. Ik had in ieder geval beter moeten schieten, eigenlijk zoals ik ook ooit voor Ajax in de Champions League tegen Dinamo Zagreb scoorde, hoog en hard in het mandje."

"Het is helaas niet gelukt om te winnen, maar er stond bij Ajax ook gewoon weer een ploeg die heel goed kan voetballen", besloot Van der Wiel complimenteus.