Rutten heeft last van de druk bij Feyenoord, al zegt hij altijd van niet
Druk op trainer neemt toe door uitblijven resultaten

"Rutten heeft last van de druk bij Feyenoord, al zegt hij altijd van niet"

19-09-2014 21:43
1

Fred Rutten heeft zich vergist in het werken voor een club als Feyenoord. Althans, dat is de stellige overtuiging van Sjoerd Mossou. De journalist van het Algemeen Dagblad is er zeker van dat de coach moeite heeft met de enorme druk.

"Rutten heeft moeite met die druk. Hij zegt altijd dat hij het niet heeft, maar je ziet dat hij het wel heeft", vertelt Mossou, die bekend staat om zijn scherpe columns, aan RTV Rijnmond. "Hij komt onder druk krampachtig over. Het is een wereld van verschil als je hem voor een camera ziet of daarbuiten met hem praat."

Mossou is van mening dat de druk op de wedstrijd tegen Ajax van komende zondag groter is dan ooit. "Feyenoord - Ajax is een wedstrijd die altijd op zichzelf staat, maar er staat nu wel veel negatieve druk op. Maar ja, Ajax is ook geen wereldploeg. Spelen ook maar heel matig. Ik zou gewoon met drie spitsen spelen en van eigen kracht uit gaan." 

Ook technisch directeur Martin van Geel, die onlangs liet weten dat Feyenoord voor de titel moet gaan, kreeg kritiek van Mossou. "Martin van Geel (technisch directeur, red) wil de lat graag hoger leggen. Alleen is het zo volkomen misplaatst om dat op dit moment te doen, met deze spelersgroep. Vorig jaar had het gekund, nu is het natuurlijk onzin."