Heerenveen niet dominant in Arnhem: Uiteindelijk kan ik wel leven met een punt
Trainer enigszins kritisch over het vertoonde spel

Heerenveen niet dominant in Arnhem: "Uiteindelijk kan ik wel leven met een punt"

21-09-2014 07:36

Dwight Lodeweges stapte met gemengde gevoelens de catacomben in van stadion Gelredome na de puntendeling tegen Vitesse (1-1). De trainer/coach van sc Heerenveen was tevreden met het behaalde resultaat, maar was kritisch over het vertoonde spel van zijn ploeg.

"Vitesse stelde ons steeds voor keuzes. Dan moet je goed staan en goed coachen. Dat lukte ons niet", aldus Lodeweges op de officiële website van de Friese club. De trainer constateerde dat zijn elftal problemen had met het positiespel van de tegenstander. "Dat deden we niet goed".

In de tweede helft wist sc Heerenveen wel de aanval van Vitesse te ontregelen waardoor de thuisspelende formatie het moeilijk kreeg. "We konden de bal eerder onderscheppen en kregen kansen. Er had zelfs meer in gezeten. Wij waren na rust beter en het werd een slijtageslag. Uiteindelijk kan ik wel leven met een punt."

De spelers waren volgens de trainer ook teleurgesteld over het vertoonde spel tegen de nummer zeventien van de Eredivisie. "Niet vanwege het resultaat, maar omdat we niet dominant waren zoals we ons hadden voorgenomen. Dat is leuk, als je met zo’n jonge ploeg een punt bij Vitesse pakt en dat ze dan niet tevreden zijn."