Cocu blij met PSV: Of hij nu de komende weken ook speelt? Dat weet ik niet
"Wat tegen Zwolle allemaal ontbrak in ons spel, was tegen Cambuur wél te zien"

Cocu blij met PSV: "Of hij nu de komende weken ook speelt? Dat weet ik niet"

21-09-2014 17:57
3

PSV heeft de kater van de nederlaag bij PEC Zwolle binnen een week van zich afgespeeld. Eerst boekte de ploeg van trainer Phillip Cocu een nipte Europese zege op Estoril, zondag strafte het de fouten van SC Cambuur genadeloos af (4-0).

"Wat tegen Zwolle allemaal ontbrak in ons spel, was tegen Cambuur wél te zien", toonde Cocu zich zondagmiddag een tevreden man. "Iedereen was bereid alles uit zichzelf te halen, van de keeper tot en met de aanvallers. Je kunt zeggen dat we niet altijd even effectief waren, maar de wil was er aboluut."

De thuisploeg stond in de openingsfase even onder druk, maar kreeg na een tactische omzetting grip op de wedstrijd. "Toen we vanuit de as gingen doorschuiven, kwam er meer agressiviteit in het team. We veroverden meer ballen en gaven Cambuur minder tijd om te handelen", zag Cocu. "Daardoor gingen zij wat foutjes maken en konden wij het initiatief nemen. Ik ben zeer tevreden over deze overwinning."

De oefenmeester was tevreden over Florian Jozefzoon, die als vervanger van Memphis Depay de voorkeur kreeg boven Jürgen Locadia. "Hij is altijd gevaarlijk met zijn snelheid en diepgang. Of hij nu de komende weken ook speelt? Dat weet ik niet. Dat bekijken we per wedstrijd. Soms kijk je ook naar de zwaktes bij de tegenstander. Daarom doen we het met een hele selectie."