Het is alleen maar te hopen dat Ajax daar niet het slachtoffer van wordt
Cruijff: "Dat moet een duidelijke waarschuwing zijn"

"Het is alleen maar te hopen dat Ajax daar niet het slachtoffer van wordt"

22-09-2014 09:56
2

Ajax begon het Champions League-avontuur woensdag met een 1-1 gelijkspel tegen Paris Saint-Germain. Johan Cruijff vindt dat er meer had ingezeten, maar verbaasde zich vooral over de andere wedstrijd in poule F.

"Een van de meest opvallende uitslagen was voor mij de 1-0 van Barcelona tegen Apoel Nicosia, de volgende tegenstander van Ajax", zegt Cruijff in De Telegraaf. "De manier waarop de ploeg uit Cyprus zich presenteerde, moet een duidelijke waarschuwing zijn. Dit is geen team dat je zomaar aan de kant zet. Apoel kan in deze poule nog voor verrassingen zorgen en het is alleen maar te hopen dat Ajax daar niet het slachtoffer van wordt."

De oud-topvoetballer keek ook op van de monsterzeges van Real Madrid, dat achtereenvolgens FC Basel (5-1) en Deportivo la Coruna (8-2) versloeg. "Een opvallende opleving, nadat Real eerst liet zien dat elf goede voetballers nog geen goed elftal zijn. Het is het bekende verhaal. Als je zoveel sterren rond hebt lopen, dan loop je het risico dat ze allemaal willen uitblinken. Dat zag je ook tegen La Coruna bij de twee tegendoelpunten, omdat er achterin bij Real weer een paar dachten dat ze kunnen voetballen. Als zoiets erin sluipt, dan kan het zelfs met Real Madrid alle kanten op."