AZ-directeur Eenhoorn laconiek: De weg naar succes gaat gepaard met hobbels
"Als er dingen gebeuren, dan wordt dat breed uitgemeten. Dat hoort erbij en heeft me niet verbaasd"

AZ-directeur Eenhoorn laconiek: "De weg naar succes gaat gepaard met hobbels"

23-09-2014 12:48
1

Robert Eenhoorn heeft als toekomstig algemeen directeur van AZ niet verbaasd opgekeken van de hele gang van zaken in Alkmaar. De trainerssoap van AZ sierde de afgelopen anderhalve week de headlines, maar de oud-honkballer denkt dat het allemaal meevalt.

Het was echter nog niet de eerste werkdag van Eenhoorn. "Nee nee, officieel begin ik 1 oktober. Alleen ik had al een tijdje geleden afgesproken met AZ dat ik in de maanden daarvoor in ieder geval één of twee keer per week aanwezig zou zijn. Ik ben gisteren net terug gekomen uit Tsjechië en vanochtend heb ik hier even overleg", zei de voormalig honkbalcoach tegen Telesport.

In Alkmaar komt Eenhoorn in een wespennest terecht. De club is verwikkeld in een trainerssoap met Marco van Basten en Alex Pastoor in de hoofdrollen. "Ja, maar goed, de weg naar succes gaat gepaard met hobbels. Dit is er zo eentje", reageerde hij laconiek. "Ik denk dat als de pers de afgelopen veertien jaar bovenop het honkbal had gezeten, dan hadden ze er ook wel een paar gevonden", doelde Eenhoorn op zijn dienstverband bij de honkbalbond.

Orde van de dag
"Je moet vooruit kijken en ik denk dat het belangrijk is dat het hier straks gewoon weer over voetbal gaat. We moeten ervoor zorgen dat die situatie gecreëerd wordt, daar gaan we aan werken en dan gaan we vervolgens weer over tot de orde van de dag", blikte Eenhoorn vooruit op zijn nieuwe baan. De opvolger van Toon Gerbrands heeft zich vanuit Tsjechië, waar het EK honkbal gehouden werd, niet verbaasd over de gang van zaken. 

"Nee, voetbal is de sport in Nederland en daar zit de pers bovenop. Dus als er dingen gebeuren, dan wordt dat breed uitgemeten. Dat hoort erbij, dat heeft me niet verbaasd", aldus Eenhoorn, die geen idee heeft of hij nieuw vertrouwen moet kweken. "Je hebt de buitenwereld en de binnenwereld en volgens mij hebben ze het afgelopen weekend gewonnen. Dus ik denk dat het uiteindelijk nog wel meevalt.