Liverpool wendt vroege crisis af na het nemen van dertig strafschoppen
Middlesbrough pijnlijk onderuit

23-09-2014 23:42

Liverpool heeft dinsdagavond op bizarre wijze een dreigende crisis afgewend. De Engelse topclub, die slecht aan het seizoen is begonnen, ontsnapte op het eigen Anfield aan een bekeruitschakeling tegen Championship-club Middlesbrough. Daar waren maar liefst dertig penalty's voor nodig.

Liverpool, met de nodige vaste krachten in de basis, had voor eigen publiek dus een lange reeks strafschoppen nodig om met Middlesbrough af te rekenen. De thuisploeg zegevierde uiteindelijk met 14-13, omdat Albert Adomah zijn tweede strafschop miste. Daardoor hoefde ploeggenoot Yanic Wildschut, die zijn eerste had gemaakt, niet meer aan te leggen voor zijn tweede trap van elf meter.

Het slot van de verlenging was al net zo opmerkelijk. In de reguliere speeltijd hadden Jordan Rossiter en Adam Reach voor een gelijke stand gezorgd, waarna Suso de thuisploeg in het begin van de tweede verlenging op 2-1 hielp. Dat leek genoeg voor een zege, totdat Patrick Bamford in de derde minuut van de blessuretijd van de verlenging mocht aanleggen voor een strafschop. De huurling van Chelsea was onderuit gehaald door Kolo Touré en benutte het buitenkansje vervolgens zelf. In de penaltyreeks miste hij, maar ook Raheem Sterling raakte niet. Bij de vijftiende strafschop van Boro werd Adomah de schlemiel.