'Dit was mooier dan een topwedstrijd van Feyenoord, we hadden echt kippenvel'
"Een eersteklasser die de nummer acht van de Eredivisie uitschakelt? Werkelijk een jongensboek"

'Dit was mooier dan een topwedstrijd van Feyenoord, we hadden echt kippenvel'

25-09-2014 08:19
2

De amateurs van Deltasport voetbalden zich dinsdag in de spotlights. De eersteklasser uit Vlaardingen kegelde Eredivisie-club Willem II (2-1) uit het bekertoernooi. 'Een jongensboek'.

Bekersensatie of niet, woensdag moest er gewoon weer gewerkt worden. Zo ook aanvoerder Gert Jan van der Veen. Om zes uur ging de volgende ochtend zijn wekker alweer. "Man, ik heb bijna geen oog dichtgedaan. Het was net een draaimolen waarin ik me bevond, zo onwerkelijk. Je draait alles nog eens terug, wordt bedolven onder de berichten en ik heb alles natuurlijk teruggelezen. Willem II was op een gegeven moment trending topic op Twitter en dat hebben wij, een stelletje amateurs, toch maar mooi voor elkaar gekregen", zegt Van der Veen in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Van der Veen was ook op zijn werk het middelpunt van alle belangstelling. "Al mijn collega's waren bij de wedstrijd. Zij zeiden: 'Dit was mooier dan een topwedstrijd van Feyenoord, we hadden echt kippenvel'. Van werken is ook niets gekomen. Ik moest tientallen berichten beantwoorden en word voortdurend gebeld en aangesproken", zegt Van der Veen in het AD. "Mooier kan het toch niet, een eersteklasser die de nummer acht van de Eredivisie uitschakelt? Werkelijk een jongensboek."