Beschimpte recordaankoop onthult: 'Barça wilde me, Paris Saint-Germain betaalde'
Braziliaanse verdediger: "Het klopt dat Barça verschillende keren voor me heeft aangeklopt"

Beschimpte recordaankoop onthult: 'Barça wilde me, Paris Saint-Germain betaalde'

30-09-2014 10:25

David Luiz maakte afgelopen zomer de veelbesproken overstap van Chelsea naar Paris Saint-Germain. De transfer an sich was niet zo verrassend, wel de transfersom die de Franse club betaalde. Liefst vijftig miljoen euro telde de kampioen van het land neer voor de Braziliaan.

De international van het Zuid-Amerikaanse land, die tijdens het WK in Brazilië hopeloos door de mand viel, claimt nu dat niet alleen Paris Saint-Germain concreet voor hem in de markt was. Ook FC Barcelona, dinsdagavond tegenstander van de Fransen in de Champions League, toonde interesse. Uiteindelijk was het de club met de dikste portemonnee die Luiz weg wist te lokken uit Londen.

"Het klopt dat Barça verschillende keren voor me heeft aangeklopt en ik dacht dat alles de goede kant op ging. Maar de tijd verstreek en uiteindelijk realiseerde ik me dat PSG de club was die me echt wilde hebben en me besloot te kopen", zegt Luiz in gesprek met AS. "Ik heb enorm veel vertrouwen in de mogelijkheden bij PSG. Het klopt dat we een moeilijke start van het seizoen doormaken, maar we blijven ons evolueren."