FC Utrecht beloont scorende tiener: Ik heb nog niet laten zien wat ik kan
"Hij heeft snelheid, kracht en een enorme drive"

FC Utrecht beloont scorende tiener: "Ik heb nog niet laten zien wat ik kan"

02-10-2014 16:59

FC Utrecht heeft donderdag zaken gedaan met Rodney Antwi. De achttienjarige aanvaller, die dit seizoen is doorgebroken in de Domstad, heeft zijn krabbel onder een driejarig contract gezet.

Antwi doorliep de jeugdopleiding van Utrecht en maakte dit seizoen zijn debuut in het vlaggenship. In de uitwedstrijd tegen Feyenoord maakte hij als invaller de winnende treffer. "Rodney is een talentvolle flankspeler, die over de specifieke kwaliteiten beschikt die je wenst te zien bij een speler voor zijn positie", vertelt manager spelerszaken Edwin de Kruijff op de clubsite. "Hij heeft snelheid, kracht, een enorme drive en kan, zo bleek in De Kuip al wel, ook een doelpunt maken."

Formeel blijft Antwi deel uitmaken van Jong FC Utrecht. De Kruijff: "We hebben er vertrouwen in dat Rodney de stijgende lijn die hij te pakken heeft, gaat doortrekken. In dat geval sluit ik niet uit dat hij snel, zoals Issa Kallon en Rubio Rubin dat eerder dit seizoen al deden, definitief de overstap naar het eerste elftal maakt. Het maken van die stap, dat is voor zowel ons als Rodney het doel."

Antwi is blij met zijn eerste contract. "Het tekenen van mijn contract is zeker een volgend hoogtepunt. Ik kijk ernaar uit om vaker in het eerste elftal te gaan spelen en nog meer hoogtepunten mee te maken. En die gaan er komen, want ik heb nog niet laten zien wat ik kan. Ik heb het gevoel dat ik veel meer kan dan dat ik tot nu toe heb laten zien."