Schöne loopt vooruit op gesprek met Ajax: Maximale uit carrière halen
"Ik laat mijn toekomst niet bepalen door wat anderen denken"

Schöne loopt vooruit op gesprek met Ajax: "Maximale uit carrière halen"

07-10-2014 11:10
4

Ajax en Lasse Schöne gaan binnenkort met elkaar in gesprek over de toekomst. De Deense aanvaller, in het bezit van een aflopend contract, zegt niet direct 'nee' tegen een aanbod om te verlengen, maar vanzelfsprekend is een langer verblijf ook niet.

Het Deense TV3 schrijft dat het 'verre van ondenkbaar' is dat clubs uit de grote Europese competities gaan proberen om Schöne transfervrij af te halen. In de aanloop naar de gesprekken met Ajax wil de steunpilaar de deur niet dichtgooien, maar duidelijk is wel dat hij nieuwsgierig is naar wat Europa nog meer te bieden heeft.

"Je probeert altijd het maximale uit je carrière te halen en je moet altijd dromen hebben", zegt Schöne, die tegelijkertijd geen verkeerde keuze wil maken. "Mijn eigen gevoelens zijn leidend. Ik laat mijn toekomst niet bepalen door wat anderen denken." De rechtspoot kwam in 2012 transfervrij naar Ajax en daar keek menigeen van op.

Inmiddels heeft Schöne echter met alle twijfels afgerekend en dus is het niet vreemd dat Ajax graag wil verlengen tot 2018. "Ik zie het niet als een straf om voor Ajax te spelen, we strijden hier om de titel en in de Champions League. Mijn familie en ik hebben het goed in Amsterdam, maar we hebben geen haast om een beslissing te nemen. Er staat binnenkort een gesprek gepland en dan zien we wel wat de mening van Ajax is en die van mij."