Kopje koffie doet wonderen voor relatie tussen Van Gaal en Engelse bondscoach
"Onze lift bleef tussen twee verdiepingen hangen, gelukkig niet te lang!"

Kopje koffie doet wonderen voor relatie tussen Van Gaal en Engelse bondscoach

07-10-2014 23:55

Louis van Gaal leeft weer op goede voet met Roy Hodgson. De bondscoach van de Engelse nationale ploeg kwam onlangs op de koffie bij de trainer van Manchester United. Inzet van het gesprek was de situatie rond verdediger Luke Shaw.

Van Gaal en Hodgson kregen het openlijk met elkaar aan de stok toen de bondscoach zich bemoeide met de fysieke gesteldheid van de peperdure verdediger van United. Afgelopen week spraken de twee coaches uitgebreid met elkaar. Tijdens de samenkomst gaf Van Gaal Shaw toestemming om aan te sluiten bij de selectie van Jong Engeland. Gareth Southgate, bondscoach van de Engelse talenten, geeft in The Daily Mail tekst en uitleg.

"Omdat Roy te maken heeft met Louis, inzake Wayne Rooney en hopelijk enkele andere spelers die internationaal in actie komen namens Engeland, voerde hij het gesprek. De laatste keer dat ik Van Gaal zag was in een lift in Brazilië tijdens het WK. De lift ging stuk op de ochtend dat Nederland tegen Chili speelde. Van Gaal, Patrick Kluivert en ik hebben daar om gelachen. Onze lift bleef tussen twee verdiepingen hangen, gelukkig niet te lang!"

"Wat ik weet van het gesprek is dat Van Gaal heel positief was over het plan om Shaw naar Jong Engeland te sturen en hem wedstrijden te laten spelen", gaat Southgate verder. "Het is niet zo dat we alleen maar bezig zijn met hoe we de ploeg zo sterk mogelijk kunnen maken, we denken altijd aan het individu en wat de juiste ervaring voor een speler is."