Ajax-target niet bang voor snelle transfer: Messi is nu de beste ter wereld
"Hij moet zich ontwikkelen op de plek waar dat het beste voor hem is"

Ajax-target niet bang voor snelle transfer: "Messi is nu de beste ter wereld"

09-10-2014 15:02
10

Martin Odegaard moet wel één van de grootste talenten op de Europese velden zijn. De pas vijftienjarige middenvelder maakte al zijn debuut in het nationale elftal van Noorwegen en wordt gevolgd door topclubs uit heel Europa. Bang om op jonge leeftijd te vertrekken is hij niet bang.

Odegaard ontving onlangs een uitnodiging voor een rondleiding bij Barcelona, terwijl hij ook al rondkeek bij Bayern München, VfB Stuttgart en Manchester United. Ajax ziet het toptalent ook dolgraag komen en de Noorse meesterscout Stig Torbjørnsen noemde de Nederlandse club eerder al de 'perfecte stap' voor de jongeling, terwijl bondscoach Per-Mathias Hogmo eveneens positief was.

Een snelle transfer hoeft niet uitgesloten te worden. Odegaard voetbalt liever dan dat hij praat, maar in gesprek met Spiegel laat hij weten dat Lionel Messi zijn grote voorbeeld is, mede omdat de Argentijn ook linksbenig is. "En hij heeft zijn land ook op jonge leeftijd verlaten", zegt Odegaard. "Zijn familie komt uit Argentinië en hij ging naar Barcelona, dat is nogal een afstand. En nu is hij de beste speler ter wereld."

Het is duidelijk: Odegaard beseft dat hij niet te lang moet wachten om zijn ontwikkeling niet te laten stokken. Op 9 november eindigt het Noorse seizoen en dan barst de strijd om het supertalent los. "We weten dat Martin uiteindelijk op een punt komt dat hij hier niet veel meer kan leren. En het gaat om niets anders: hij moet zich ontwikkelen op de plek waar dat het beste voor hem is", aldus vader Odegaard.