Huntelaar sust relletje: Ik word altijd boos als ik de bal niet krijg
"Maar daarna drink je een spa rood"

Huntelaar sust relletje: "Ik word altijd boos als ik de bal niet krijg"

10-10-2014 23:27
9

Bij Oranje is het kleine 'relletje' tussen Robin van Persie en Klaas-Jan Huntelaar in de kiem gesmoord. De spits van Schalke 04 woog na de interland tegen Kazachstan (3-1) niet te zwaar aan het handgebaar van de aanvoerder.

Huntelaar was in het veld boos op Van Persie, die voor eigen kans ging en daarmee een grote kans op de gelijkmaker om zeep hielp. "Ik was er net in", blikte The Hunter na afloop terug. "Het was een belangrijk moment. Ik stond vrij voor het doel en dan wil je de bal gewoon hebben."

De invaller liet dat vervolgens op duidelijke wijze ook weten. "'Maar ik ben altijd boos als ik de bal niet krijg", aldus Huntelaar, die merkte dat Van Persie niet van zijn commentaar was gediend. De spits liet weten dat zijn ploeggenoot zijn mond moest houden, maar daar wilde Huntelaar geen grote rel van maken.

"Voor de rest is er niet veel aan de hand", bagatelliseerde hij. "Ik heb het ook bij anderen als ik de bal niet krijg, zoals later bij Arjen Robben. Dan knal ik er ook op. Maar goed, dat hoort bij voetbal. Na negentig minuten drinken we gewoon met elkaar weer een spaatje rood."

Uiteindelijk maakte Huntelaar even later alsnog de 1-1. "Een goede bal van Ibrahim Afellay. Het is belangrijk, als je erin komt, dat de ballen van de zijkant komen. Dan moet je ook een beetje je geluk zoeken. Dat is in de tweede helft gelukt."

De Achterhoeker had in de eerste helft al verwacht dat hij zou invallen. "Zoals het wedstrijdverloop was, had ik wel het idee dat ik erin zou komen. Ik had wel het gevoel dat het goed ging komen, maar het was een beetje heen en weer geschuif. Het kwam goed, maar we verdienen niet de schoonheidsprijs."