In het kort: Ajacied valt uit bij Denemarken, Costa Rica simpel langs Zuid-Korea

In het kort: Ajacied valt uit bij Denemarken, Costa Rica simpel langs Zuid-Korea

14-10-2014 22:22

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Boilesen krijgt bal tegen hoofd
De Deense international Nicolai Boilesen is dinsdagavond in het EK-kwalificatieduel met Portugal na een klein uur op een brancard van het veld gedragen. De verdediger van Ajax kreeg een bal die werd weggewerkt door Daniel Agger keihard tegen het hoofd. Simon Poulsen (AZ) was zijn vervanger. De stand was op dat moment nog 0-0.

Zuid-Korea maakt zwakke beurt
Het voetbalelftal van Costa Rica heeft de Zuid-Koreaanse bondscoach Uli Stielike dinsdag in diens tweede officiële duel gewezen op de tekortkomingen van zijn team. Met name de defensie maakte een zwakke indruk. De Costa Ricanen, die aangenaam verrasten op het WK, zegevierden in Seoul voor 39.000 toeschouwers met 3-1.

Celso Borges (2) en Óscar Duarte, die in de Belgische competitie speelt bij Club Brugge, maakten de doelpunten. Bryan Ruiz (ex-FC Twente en PSV) deed bij twee gelegenheden het voorbereidende werk. Lee Dong-Gook zorgde voor 1-1, een stand die eigenlijk alleen tijdens de rust op het scorebord stond. Stielike (59) debuteerde vrijdag met een zege op Paraguay (2-0).

8989 arrestaties in Duitse voetbal

Uit een Duits politierapport blijkt dat het geweld in de voetbalstadions van de hoogste twee competities van het land sterk is toegenomen. Dat meldt De Telegraaf. Financieel zit het Duitse voetbal in de lift, ook de populariteit van het voetbal stijgt. Met de stijgende bezoekersaantallen, stijgen ook het aantal arrestaties, strafprocedures en gewonden bij Duitse duels. In totaal werden in Duitsland afgelopen seizoen 8989 gearresteerd, een stijging van 21 procent.

Van Boekel fluit topper FC Twente – Ajax
De Eredivisie-topper van zaterdagavond tussen FC Twente en Ajax is in handen van arbiter Pol van Boekel. Dat heeft de KNVB dinsdag bekend gemaakt. Björn Kuipers fluit zaterdagavond het Eredivisie-treffen tussen PSV en AZ in Eindhoven. De derby tussen sc Heerenveen en SC Cambuur, zondag in Heerenveen, staat onder leiding van Richard Liesveld.

Aanstellingen arbiters Eredivisie:

Zaterdag 18 oktober:
PSV - AZ, 18.30 uur. Scheidsrechter: Kuipers. Assistent-scheidsrechters: Van Roekel en Zeinstra. Vierde official: Lindhout.
Willem II - Vitesse, 18.30 uur. Scheidsrechter: Vink. Assistent-scheidsrechters: Geutjes en Siebert. Vierde official: Van den Heuvel.
Feyenoord - Heracles Almelo, 19.45 uur. Scheidsrechter: Makkelie. Assistent-scheidsrechters: Langkamp en Diks. Vierde official: Berben.
NAC Breda - ADO Den Haag, 20:45 uur. Scheidsrechter: Kamphuis. Assistent-scheidsrechters: Janson en Polman. Vierde official: Pérez.
FC Twente - Ajax, 20.45 uur. Scheidsrechter: Van Boekel. Assistent-scheidsrechters: Van Dongen en Van de Ven. Vierde official: Janssen.

Zondag 19 oktober:
sc Heerenveen - SC Cambuur, 12.30 uur. Scheidsrechter: Liesveld. Assistent-scheidsrechters: Olde Olthof en Simons. Vierde official: Van den Kerkhof.
FC Dordrecht - FC Utrecht, 14.30 uur. Scheidsrechter: Manschot. Assistent-scheidsrechters: Lapar en Balder. Vierde official: Gerritsen.
Go Ahead Eagles - PEC Zwolle, 14.30 uur. Scheidsrechter: Gözübüyük. Assistent-scheidsrechters: Goossens en Steegstra. Vierde official: Van de Graaf.
FC Groningen - Excelsior, 16:45 uur. Scheidsrechter: Braamhaar. Assistent-scheidsrechters: Brink en Strijker. Vierde official: Dieperink.

Ribéry hervat groepstraining bij Bayern
Goed nieuws voor Bayern München: sterspeler Franck Ribéry traint sinds dinsdag weer mee met de selectie. De Fransman is net als Thiago teruggekeerd op het trainingsveld. Ribéry had al tijden last van een pees in zijn linkerknie en kwam na het met 2-0 gewonnen duel tegen VfB Stuttgart van 13 september niet meer in actie. Vorige week hervatte Ribéry al de individuele training.

Hiddink breekt eigen negatieve record bij start Nederlands elftal
In de historie van het Nederlands elftal is geen enkele bondscoach zo slecht aan een termijn begonnen als Guus Hiddink. Na vier wedstrijden staat de teller op slechts drie punten. Vrijdag werd er gewonnen van Kazachstan, tegen Italië, Tsjechië en IJsland stapte Oranje echter als verliezer van het veld. Guus Hiddink had het negatieve record van slechtste start al op zijn naam staan. In 1995 haalde hij ook slechts drie punten uit de eerste vier duels, toen had hij echter een 'neutraal' doelsaldo van 5-5. Nu incasseerde de ploeg zeven treffers en wist het er zelf maar vier te maken. Rinus Michels in 1986 en Dick Advocaat in 1992 volgen op slechts een punt. Die twee bondscoaches haalden vier punten uit de eerste vier duels.

Marcellis maakt na langdurige afwezigheid rentree bij AZ
Dirk Marcellis maakt dinsdag zijn rentree op het voetbalveld. De verdediger was lange tijd uit de roulatie met knieproblemen. Dinsdag gaat hij minuten maken bij het beloftenteam van AZ, dat op De Toekomst een oefenwedstrijd speelt tegen Jong Ajax. Marcellis, die sinds mei 2013 aan de kant staat door een zware knieblessure, staat niet meer onder contract in Alkmaar. Hij is transfervrij en hoopt eenmaal fit op een nieuwe club om zijn carrière nieuw leven in te blazen.

IJskoude douche van Nederlands elftal gezien door 2,7 miljoen tv-kijkers
De 2-0 nederlaag van het Nederlands elftal op bezoek bij IJsland werd maandagavond bekeken door 2,7 miljoen tv-kijkers, dat meldt Stichting Kijkonderzoek. De ploeg van bondscoach Guus Hiddink verloor kansloos in de vrieskou van IJsland. Met het aantal tv-kijkers was het EK-kwalificatieduel wel het best bekeken tv-programma van maandag, ruim voor NOS Achtuurjournaal (2,1 miljoen kijkers) en Goede tijden, slechte tijden (1,8 miljoen).

Iniesta wint Golden Foot Award 2014
Andrés Iniesta heeft maandagavond in Monaco de Golden Foot Award 2014 gekregen. In Monaco ontving hij de onderscheiding tijdens een gala georganiseerd door Prins Albert van Moncaco. De Golden Foot Award is een prijs voor een voetballer ouder dan 28 jaar die het voorbije seizoen uitblink op én naast het veld. Naast Iniesta, opvolger van Didier Drogba, waren ook Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney, Manuel Neuer, Andrea Pirlo en Franck Ribéry genomineerd.