Bizarre rode kaart voor Franse kampioen: Misschien doen arbiters dat bewust
Cavani kreeg opmerkelijke rode kaart in duel met Lens

Bizarre rode kaart voor Franse kampioen: "Misschien doen arbiters dat bewust"

18-10-2014 10:05

De spelers van Paris-Saint Germain zijn niet tevreden over de scheidsrechter die Edinson Cavani vrijdagavond een rode kaart gaf. In de wedstrijd tegen RC Lens (1-3 winst) kon de spits van de Franse kampioen vroegtijdig gaan douchen. Zijn medespelers reageerden na afloop vol ongeloof.

Voorzitter Nasser Al-Khelaifi weigert zich uit te laten over de arbiter. "Het is de taak van de media om te praten over de scheidsrechter", reageert de preses tegenover Canal +. "Cavani verdient deze rode kaart niet. En waarom kreeg hij eerder een gele? Hij viert doelpunten altijd op dezelfde manier. Dit is niet normaal en is niet goed voor de ontwikkeling van het Franse voetbal. Dit is een slechte situatie voor iedereen."

Cavani scoorde na bijna een uur spelen en vierde zijn treffer met schietgebaar. Dat leverde hem een gele kaart op. Toen hij verhaal ging halen bij de scheidsrechter en hem bij de arm pakte, kreeg hij een tweede gele kaart. "Ik snap nog steeds niet wat er is gebeurd", citeert De Telegraaf doelman Salvatore Sirigu van het Franse L'Équipe. "Zelfs na het zien van de videobeelden niet. Het zou fijn zijn om op een gezonde manier te kunnen communiceren met scheidsrechters."

Ook Gregory van der Wiel was vol ongeloof na het laatste fluitsignaal. Hij stelde dat hij Cavani 'neergeslagen' in de kleedkamer zat. Zoumana Camara was helemaal niet te spreken over arbiter Nicolas Rainville. "Misschien doen ze dat, omdat ze denken dat wij superieur zijn aan onze tegenstanders."