Frank en Ronald de Boer zaten, afgezonderd van de rest, te scrabbelen
Sibon neemt gebroeders De Boer niets kwalijk

"Frank en Ronald de Boer zaten, afgezonderd van de rest, te scrabbelen"

20-10-2014 17:51
18

Gerald Sibon neemt het Frank en Ronald de Boer niet kwalijk dat ze in 1999 naar FC Barcelona vertrokken. Bij de transfer van de tweeling naar het buitenland ontstond echter wat onvrede.

"Er was wel wat onvrede, ja", reageert Sibon, die aan het eind van de twintigste eeuw twee seizoenen voor Ajax speelde, tegenover Metro. "We gingen in de winterstop vlak voor hun vertrek naar Barcelona nog op trainingskamp naar Kaapstad. Daar was ik niet bij, omdat ik bij het tweede zat. Maar ik hoorde dat Frank en Ronald daar de hele tijd met z’n tweetjes zaten te scrabbelen, afgezonderd van de rest."

De gebroeders De Boer waren met Danny Blind, Edwin van der Sar en Jari Litmanen de enigen die waren overgebleven van het 'gouden Ajax'. "Ze waren al 26 of 27 jaar, denk ik? Oh 28 jaar zelfs, nou dan kan niemand het ze kwalijk nemen dat ze weg wilden toch?", vervolgt Sibon.

Voor Ajax stond er meer op het spel, weet ook Sibon. Na het vertrek van onder meer talenten als Patrick Kluivert en Edgar Davids dreigde een leegloop. "Ajax moest natuurlijk wel iets doen richting de achterban", aldus Sibon tegenover Metro. "Van der Sar, Litmanen iedereen dreigde weg te gaan. Frank en Ronald zagen er geen uitdaging meer in. Ze waren niet eens meer nerveus voor een wedstrijd in de Eredivisie."