De Boer neemt maatregelen: optreden in Camp Nou kost talent plek in Ajax-selectie
Queensy Menig lijkt de voorkeur te krijgen

De Boer neemt maatregelen: optreden in Camp Nou kost talent plek in Ajax-selectie

24-10-2014 15:28
9

Een angstig Ajax ging dinsdag kansloos ten onder bij FC Barcelona en daar wil Frank de Boer niet lichtzinnig over doen. De oefenmeester heeft maatregelen genomen en daar is Ricardo Kishna het slachtoffer van. 

Kishna behoort namelijk niet tot de wedstrijdselectie voor de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles, zaterdagavond in de eigen Arena. Dat blijkt uit de lijst met achttien namen die Ajax vrijdagmiddag op de website heeft gepubliceerd.

De negentienjarige Kishna begon in Camp Nou in de basis, maar werd al na 45 minuten gewisseld voor Arek Milik. Na afloop sprak De Boer zijn teleurstelling uit over het optreden van de linksbuiten. "We hebben het over angst en respect voor je tegenstander gehad. Dat vond ik het meest duidelijk bij Ricardo Kisha."

"Op een gegeven moment staat hij alleen tegenover Dani Alves. Dan moet je die actie maken. Dan moet je niet denken 'hoe snel kan ik die bal weer afspelen'. Daar was ik teleurgesteld over. Hij straalde niet uit van 'ik ga het even doen'", aldus De Boer, die wel een plek heeft voor de eveneens negentienjarige aanvaller Queensy Menig.