Benschop mag dromen na gunstige berichten uit Leverkusen, Bremen en Swansea
Aanvaller van Fortuna Düsseldorf wordt op de voet gevolgd door clubs uit Duitsland en Wales

Benschop mag dromen na gunstige berichten uit Leverkusen, Bremen en Swansea

27-10-2014 13:57
3

Charlison Benschop maakt indruk in Duitsland. De spits van Fortuna Düsseldorf is net als vorig seizoen uitstekend op dreef in de 2. Bundesliga en dat is clubs van het hoogste niveau niet ontgaan.

De oud-speler van RKC Waalwijk mag zich in de belangstelling weten van Bundesliga-clubs 1. FC Köln en Werder Bremen, terwijl de spits onlangs door Bayer Leverkusen werd uitgenodigd om een Champions League-wedstrijd bij te wonen. Vanuit de Premier League heeft Swansea City laten weten de verrichtingen van Benschop nauwlettend in de gaten te houden, weet VoetbalPrimeur. De 25-jarige Benschop vond dit seizoen in tien competitiewedstrijden al zes keer het net namens Fortuna Düsseldorf.

Afgelopen seizoen scoorde de aanvaller in totaal twaalf keer in Duitsland. Zijn scoringsdrift deed de Duitse club besluiten Benschop definitief over te nemen van Stade Brest. De Franse club plukte de aanvaller in het seizoen 2011/2012 tussentijds weg bij AZ. Benschop tekende eerder dit jaar een contract voor drie seizoenen in Duitsland. De spits is een interessante optie voor andere clubs. In zijn contract bij zijn werkgever uit de 2. Bundesliga is een gelimiteerde transfersom opgenomen.