Geen straf voor Ajax op bezoek bij nietig Urk: Heel Urk is Ajax-minded
"Wij betalen zelf contributie en krijgen een schoenenbon"

Geen straf voor Ajax op bezoek bij nietig Urk: "Heel Urk is Ajax-minded"

28-10-2014 07:52
5

Het vissersdorp Urk loopt dinsdagavond massaal uit voor de bekerwedstrijd van de plaatselijke SV tegen het grote Ajax. De verschillen tussen de twee clubs zijn immens. 

De selectie van Urk bestaat alleen uit dorpsbewoners, een unicum. Nog opmerkelijker is misschien wel dat de spelers op hoofdklasseniveau niet betaald krijgen. "Wij krijgen geen premies", lacht aanvoerder Siemen Lindeboom in De Telegraaf. "Wij betalen zelf contributie en krijgen een schoenenbon. Daar ben ik al blij mee, want die krengen zijn duur tegenwoordig."

Het dorp is euforisch sinds de loting Urk aan Ajax koppelde. "We keken elkaar aan van: is dit echt waar? Toen volgde er één groot feest. Sinds die avond is iedereen met Ajax bezig. Het is een droom die uitkomt als voetballer, voor de club, maar ook voor de jeugd op Urk. Heel Urk is eigenlijk Ajax-minded", vertelt Lindeboom. 

Op Urk mogen dinsdagavond geen Ajax-fans komen, maar eigenlijk is bijna elke Urker supporter van de landskampioen. "Die straf is eigenlijk geen straf meer", lacht Lindeboom. "Er staan zelfs spelers in het veld die voor Ajax zijn. Ik juich ook gewoon keihard voor de televisie. Heel veel jongens van ons team gaan ook wel eens een wedstrijdje kijken bij Ajax, dus dan is het alleen maar mooi dat je straks ineens zelf tegenover ze staat. Dat is uniek."