Blatter frustreert Real: Lijkt erop dat 'ie niet in staat is z'n mond te houden
"Dit jaar bestaat er geen twijfel over dat Cristiano de Gouden Bal wint"

Blatter frustreert Real: "Lijkt erop dat 'ie niet in staat is z'n mond te houden"

29-10-2014 11:36

Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti is opnieuw niet te spreken over Sepp Blatter. De Italiaan is al niet de grootste fan van de Zwitserse FIFA-preses, maar de laatste uitlatingen van Blatter zetten nog meer kwaad bloed in Madrid.

Blatter stelde dinsdag dat niet Cristiano Ronaldo, maar Bayern München-doelman Manuel Neuer dit jaar de Gouden Bal moet winnen voor de beste speler ter wereld. "Het verrast me wat de FIFA-voorzitter heeft gezegd. Het lijkt erop dat hij niet in staat is zijn mond te houden", reageert Ancelotti woensdag. "De Gouden Bal is iets waar maanden voordat deze wordt uitgereikt over gesproken wordt, toch zijn er dit jaar niet veel dingen om over te praten."

"Afgelopen seizoen kreeg Cristiano concurrentie van spelers als Lionel Messi en Franck Ribéry, maar dit jaar – met de titels die hij gewonnen heeft en de goals die hij gescoord heeft – bestaat er geen twijfel over dat hij de Gouden Bal wint. Daarom slaan de woorden van Blatter nergens op", zegt Ancelotti, zelf genomineerd voor de prijs van beste trainer van het jaar. De Italiaan grapt dat hij na zijn kritiek op Blatter zelf waarschijnlijk geen kandidaat meer is.

"Ik ben trots dat ik genomineerd ben in deze categorie en wil de prijs graag winnen, al heb ik de grootste prijs al gewonnen toen we afgelopen seizoen de Champions League op onze naam schreven. Als ik er nog een win zal ik mijn prijzenkast moeten uitbreiden."