Tomasson hoopt op ideaal scenario bij rentree als hoofdtrainer
"Ik zag die mensen gewoon schrikken als ik binnenkwam: 'Wat doet hij nou hier?'"

Tomasson hoopt op ideaal scenario bij rentree als hoofdtrainer

30-10-2014 08:02

Jon Dahl Tomasson is klaar voor een nieuw avontuur als trainer. Na zijn ontslag bij Roda JC deed hij een half jaar niks, nu wil hij graag weer aan de slag. Niets doen in de voetballerij was een nieuwe fase voor de 38-jarige Deen. "Heel apart."

"Ik ben na de mededeling van Roda JC op vakantie gegaan. En ik heb dingen gedaan waar ik tijdens mijn loopbaan als speler en trainer nooit aan toe kwam", zegt Tomasson in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Een lang weekeinde weg, had ik nooit gedaan. Heel apart."

"Ik ben in 2011 gestopt als voetballer en direct als trainer aan de slag gegaan bij Excelsior", vervolgt de Deen zijn verhaal. "Nu kon ik plotseling mee naar een verjaardag of bruiloft. Ik zag die mensen gewoon schrikken als ik binnenkwam: 'Wat doet hij nou hier?' Ik had het nooit meegemaakt. Maar nu voelt het wel zo dat ik weer aan de slag wil."

Tomasson wil graag weer aan de slag. "Het ideale scenario is bij de start van het nieuwe seizoen ergens op het veld staan. Dan heb je ook invloed op de samenstelling van de selectie. Want als ik iets van de afgelopen periode heb geleerd, is het dat zoiets cruciaal is."