Promovendus droomt na linkerrijtje van meer: Deze reeks oogt makkelijker
"Dan kan het inderdaad een mooie serie worden"

Promovendus droomt na linkerrijtje van meer: "Deze reeks oogt makkelijker"

31-10-2014 12:19
1

Voor Willem II lonkt een heel mooie eerste seizoenshelft. De promovendus staat na tien wedstrijden knap en verrassend in het linkerrijtje en mag zelfs dromen van meer. 

Met wedstrijden tegen SC Cambuur (thuis), ADO Den Haag (uit), Excelsior (thuis) en FC Dordrecht (uit) voor de boeg, leeft in Tilburg het gevoel dat er geoogst kan worden. "We hebben een zware start gehad en deze reeks oogt inderdaad makkelijker", beaamt Jurgen Streppel op de clubsite. "Maar hoe raar het ook klinkt: je kunt in deze competitie bijna van iedereen winnen, maar ook van iedereen verliezen."

"Als je even denkt het op halve kracht te kunnen, dan ben je gezien", vervolgt hij. "Kijk maar naar FC Twente afgelopen week, dat onderuit ging bij Excelsior. Als we dezelfde mentaliteit aan de dag leggen als de eerste tien wedstrijden, dan maken we tegen iedereen een kans. Dan kan het inderdaad een mooie serie worden." Maar eerst Cambuur dus, dat met een zesde plek nog beter presteert. "Die club leeft echt, ze hebben enthousiaste supporters die lang hebben gehunkerd naar Eredivisie-voetbal."

Streppel is onder de indruk van spelers als Albert Rusnak en Bartholomew Ogbeche. "Daarnaast hebben ze een paar minder opvallende, maar wel belangrijke spelers in de selectie. Ze hebben gewoon een leuk team, dat heel aanvallend en enthousiast voetbalt. Ik verwacht zondag dan ook een wedstrijd die vergelijkbaar is met onze laatste thuiswedstrijden tegen Heerenveen en Vitesse. Cambuur komt om te voetballen en zal net als Willem II vol voor de winst gaan."

De trainer zegt het al: Willem II gaat vol voor de winst, zoals de club altijd doet. Het is volgens hem geen toeval dat de Tilburgers nog geen enkele keer gelijkspeelden. "Tegen wie we ook spelen, we spelen altijd om te winnen. Soms koester je in de eindfase een puntje, maar het uitgangspunt is altijd de drie punten. Neem die reeks van vijf wedstrijden. Als je vijf keer gelijk speelt heb je vijf punten, maar als je drie keer wint heb je er negen. Het is een simpele rekensom."