Cultheld Manu: 'Fantastisch, maar het is voetbal: een ommekeer kan er zo zijn'
Aanvaller eist meer van zichzelf bij Feyenoord

Cultheld Manu: 'Fantastisch, maar het is voetbal: een ommekeer kan er zo zijn'

31-10-2014 23:06
1

Elvis Manu beleeft dit seizoen zijn definitieve doorbraak bij Feyenoord. De aanvaller heeft Jean-Paul Boëtius uit de basis verdrongen, maar beseft dat hij nog veel te leren heeft. Wisselvalligheid is op dit moment het grootste probleem van Manu, vindt de speler zelf.

"Als de prestaties de goede kant opgaan, dan is het voor een aanvaller ook lekker om te excelleren en je ding te doen. Dat is mijn geval ook zo. Als een ploeg lekker draait, dan ga je gewoon lekker in die flow mee", vertelt Manu aan de NOS. De aanvaller blijft echter zelfkritisch. "Niet elke wedstrijd is een 8, om het zo maar te zeggen. Daar moet je wel de juiste balans in zien te vinden, om toch minimaal altijd een 6 of een 6,5 te kunnen spelen. Dat is wat ik nu nog moet verbeteren."

Trainer Fred Rutten heeft een bijzondere band met Manu, maar is het niet helemaal eens met de woorden van zijn pupil. "Ik ben niet zo snel tevreden met een 6,5 hoor. Ik ga liever voor een 8 of een 9. Maar ik begrijp wel wat hij bedoelt. Het verschil in pieken en dalen in wedstrijden wordt steeds minder. Dat is duidelijk te zien. Maar zijn rendement kan nog wel weer vergroot worden", aldus Rutten op de NOS-site.

Ondertussen is Manu al wel uitgegroeid tot een publiekslieveling bij Feyenoord. De fans lopen met hem weg en daar geniet de jeugdinternational met volle teugen van. "Het is natuurlijk fantastisch dat het publiek elke keer dat je het stadion binnenkomt je naam zingt. Dat moet je koesteren. Maar het is voetbal: een ommekeer kan er zo zijn. Dat moet je wel in ogenschouw nemen."