Voormalig toptalent van Ajax verkiest PSV boven terugkeer naar Amsterdam
"Ze willen Bobby absoluut niet kwijt. Hij hoort bij de beste drie aanvallers in zijn leeftijdscategorie"

Voormalig toptalent van Ajax verkiest PSV boven terugkeer naar Amsterdam

04-11-2014 10:21
19

Ajax lijkt naast een terugkeer van de vijftienjarige Bobby Adekanye te grijpen. Het talent van FC Barcelona kan terug naar de club waar hij een deel van zijn jeugdopleiding genoot, maar ook rivaal PSV is in de markt. De Eindhovenaren maken zelfs meer kans.

Adekanye vertrok op zijn twaalfde naar Barcelona, maar later bleek dat hij één van de spelers is waarbij de Catalanen de regels hebben overtreden. De aanvaller mag daardoor niet spelen voor de jeugd en Barça zoekt naar een oplossing om hem toch minuten te laten maken. PSV liet Adekanye al eens stage lopen, maar een verhuurperiode leek eerst geen optie

Ajax zou Adekanye ook graag weer verwelkomen, maar het lijkt erop dat de tiener nu toch voor Eindhoven kiest. Ajax wil alleen een definitieve transfer, terwijl PSV wel op tijdelijke basis zaken wil doen. Adekanye wil zelf niet permanent weg uit Barcelona. "Maar lukt dat niet, moeten we een tijdelijk onderkomen vinden. Daarover hopen we snel duidelijkheid te hebben", zegt zaakwaarnemer Josep Maria Minguella Júnior tegen Voetbal International.

"Ajax en PSV zijn allebei een optie, al is de kans groot dat hij voor PSV kiest. Ajax wil Bobby alleen op permanente basis overnemen, terwijl PSV wel openstaat voor een tijdelijke overgang. Daarbij komt ook dat PSV graag een samenwerking wil aangaan met Barcelona, waarbij talenten ervaring op kunnen doen in Eindhoven."

Barça wil Adekanye niet kwijt
"De situatie op dit moment is dat Bobby niet kan spelen in officiële wedstrijden, behalve in Nederland. Tot zijn zestiende zal dat ook zo blijven", vervolgt Minguella Júnior. In februari 2015 bereikt Adekanye zijn zestiende verjaardag. "Een ander probleem is de straf die Barcelona kreeg opgelegd. Komende winter en volgend jaar zomer mag de club niemand vastleggen, ook geen jeugdspelers."

"Maar de club heeft laten weten er alles aan te doen deze straf terug te draaien of te versoepelen." Volgens de zaakwaarnemer staat Adekanye er zeer goed op in Catalonië. "Als Barcelona deze zomer wel spelers mag contracteren, is het probleem opgelost. Want ze willen Bobby absoluut niet kwijt. Hij hoort bij de beste drie aanvallers in zijn leeftijdscategorie."