'Verrassende namen in basis Jong Oranje, traditionele top-drie ook vertegenwoordigd'

'Verrassende namen in basis Jong Oranje, traditionele top-drie ook vertegenwoordigd'

13-11-2014 08:20
1

Jong Oranje begint donderdag al aan een periode die moet leiden tot kwalificatie voor het EK in 2017. Een oefenwedstrijd tegen de landgenoten uit Duitsland geldt direct als goede test. 

Remy Reijnierse, de tijdelijk bondscoach van Jong Oranje, kiest er na het debacle onder Adrie Koster voor om het elftal flink op de kop te gooien. Hij selecteerde alleen maar spelers die de komende jaren ook nog inzetbaar zijn en start tegen Duitsland ook met een verrassend team.

Ajax-huurling Mickey van der Hart verdedigt het doel en voor hem krijgt volgens De Telegraaf onder meer Peet Bijen van Jong FC Twente zijn kans. Op het middenveld debuteren Joris van Overeem (FC Dordrecht) en Daley Sinkgraven (sc Heerenveen), terwijl Vincent Janssen van Almere City de opvallende naam in de spits is. Er zijn voorin ook basisplaatsen voor Ajacied Anwar El Ghazi en Feyenoorder Jean-Paul Boëtius. De PSV'ers Karim Rekik en Jorrit Hendrix starten ook.

De vermoedelijke opstelling van Jong Oranje: Van der Hart; Hateboer, Bijen, Rekik, Aké; Hendrix, Van Overeem, Sinkgraven; El Ghazi, Janssen, Boëtius