Robben: 'Twijfel of jongere spelers soms wel echt door hebben wat er voor nodig is'
"Als je meer wilt, dan moet je daar ook meer voor over hebben en moet dat heel goed in je kop zitten"

Robben: 'Twijfel of jongere spelers soms wel echt door hebben wat er voor nodig is'

15-11-2014 00:01
10

Volgens Arjen Robben halen sommige voetbaltalenten niet het maximale uit hun loopbaan. Het zelfbeeld van de jonge voetballers staat hun ontwikkeling deels in de weg, stelt dertiger Robben, die daarmee in gesprek met PowNed een poging lijkt te doen de jongere generatie voetballers te bereiken.

"Dan heb ik het niet specifiek over het Nederlands elftal, maar ik twijfel soms weleens over de jongere spelers of die soms wel echt doorhebben waar ze mee bezig zijn en wat er voor nodig is om de echte top te halen. Niet dat ik nu gequoot wordt dat dit betrekking heeft op jongens die hier (bij het Nederlands elftal, red.) rondlopen, dat absoluut niet, maar meer in z'n algemeenheid een beetje het zelfbeeld, weten wat je wil, weten wat er voor nodig is...", zegt Robben tegenover PowNews.

"Als je het allemaal maar zo heel gelaten, gewoon rustig maar doorgaat en rustig je wedstrijdjes en trainingen doet. Als je meer wilt, dan moet je daar ook meer voor over hebben en moet dat heel goed in je kop zitten", aldus Robben. De aanvaller, tegen Mexico aanvoerder van het Nederlands elftal, liet zich na afloop van de verloren oefenwedstrijd kritisch uit over de keuzes die enkele Oranje-spelers maakten in het veld. "We gaan nooit met de vinger naar elkaar wijzen, maar defensief geef je de boel wel makkelijk weg. Dat is zo onnodig, zo zonde", aldus Robben woensdagavond.