Hiddink krijgt weer onder uit de kan: Een rare beslissing, echt zonder gedachte
"Hij is aan het zwalken"

Hiddink krijgt weer onder uit de kan: "Een rare beslissing, echt zonder gedachte"

18-11-2014 23:45
14

Ronald de Boer blijft bij zijn standpunt dat Guus Hiddink zijn langste tijd als bondscoach van het Nederlands elftal heeft gehad. Danny Blind moet worden doorgeschoven, vindt de analyticus.

De Boer, die eerder al harde kritiek uitte op de 68-jarige bondscoach, was dinsdagavond opnieuw uitgesproken. "Hij is aan het zwalken. Elke keer als het mis gaat, wordt direct het roer omgegooid", oordeelt de oud-voetballer bij FOX Sports. "In het duel met Mexico koos Hiddink voor een verdediging, die tegen Letland opeens helemaal niet meer in beeld is. Wat zit daar voor gedachte achter?"

"Je wilt toch juist groeien met het team, maar dan komt hij weer met een hele andere opstelling. Van Letland verlies je toch nooit. Ik snap het niet. Memphis Depay speelt als een krant tegen Mexico, maar tegen een land als Letland moet je hem juist laten staan. Hij is het grootste talent van ons land, een steunpilaar, iemand waar we in de toekomst op moeten bouwen. Het was weer een rare beslissing."

De Boer vindt dat Hiddink plaats moet maken voor assistent Danny Blind. "Dat is logisch. Danny moet nu een kans krijgen. De KNVB heeft Hiddink in het voorjaar al aangetrokken en gedacht: 'Dit is een mooie combinatie'. Nu is dat anders. Ik weet zeker dat Danny het aankan. Bondscoach zijn is anders, de druk is anders. Maar hij heeft heel veel verstand van het spelletje."