Feyenoord pleit voor kunstgrasverbod: Denken er langer zo over
"Nederland zou er gewoon goed aan doen om op echt gras te voetballen"

Feyenoord pleit voor kunstgrasverbod: "Denken er langer zo over"

19-11-2014 07:00
58

Feyenoord gaat proberen om de kunstgrasvelden uit de Eredivisie te weren. De Rotterdammers willen dat op het hoogste niveau in Nederland verplicht wordt om op natuurgras de competitiewedstrijden af te werken.

Eric Gudde, algemeen directeur bij Feyenoord, wil binnenkort een voorstel bespreekbaar maken om alle wedstrijden weer op natuurgras te gaan spelen. "We hebben gemerkt dat er steeds meer voorstanders zijn van het voetballen op natuurgras. Het zou mooi zijn als de Eredivisie ervoor kiest om niet meer op kunstgras te spelen", vertelt technisch directeur Martin van Geel aan het Algemeen Dagblad.

Op dit moment zijn er zes ploegen in de vaderlandse competitie die op een plastic mat hun wedstrijden afwerken. ADO Den Haag, FC Dordrecht, PEC Zwolle, Heracles Almelo, Excelsior en SC Cambuur hebben geen natuurmat in hun stadion liggen. Uiteindelijk heeft het bestuur betaald voetbal in Zeist het laatste woord als het gaat om de regelgeving omtrent de ondergrond.

"Natuurlijk is voetballen op kunstgras voor clubs ook een overweging op financiële gronden", zo beseft Van Geel. "Maar wij vinden dat als je betaald voetbal speelt, er prioriteiten moeten worden gesteld. Dan nemen die clubs bijvoorbeeld maar één of twee spelers minder onder contract." Feyenoord wordt in zijn opvatting gesteund door Ajax en PSV.

"Nederland zou er gewoon goed aan doen om op echt gras te voetballen. Feyenoord denkt er al langer zo over en we gaan nu kijken of wij dat als eis kunnen stellen voor de clubs in de Eredivisie."