Wij kunnen uit bij Ajax winnen, dat zijn gewoon punten die je hard nodig hebt
"Als we dat gaan roepen, roepen we het over onszelf af"

"Wij kunnen uit bij Ajax winnen, dat zijn gewoon punten die je hard nodig hebt"

22-11-2014 09:19
1

Ondanks vijf opeenvolgende wedstrijden zonder zege reist sc Heerenveen zaterdag met het nodige vertrouwen af naar Amsterdam, waar het tot dusver slechts drie keer wist te winnen. "Ik hoop dat wij het hen lastiger gaan maken dan vorig jaar", zegt Joost van Aken.

Van Aken maakte vorig jaar in de Arena zijn debuut in de Eredivisie, maar een groot succes werd dat niet. Ajax won met 3-0 en Heerenveen was kansloos. Toch neemt de verdediger dit jaar niet op voorhand genoegen met een gelijkspel, wat veel ploegen een 'bonuspunt' oplevert. 

"Zo zie ik dat niet", zegt Van Aken tegen SC Heerenveen TV. "Iedereen kan van iedereen winnen, want er wordt ook van ons verwacht dat wij thuis winnen van Go Ahead. Dat gebeurt niet, maar wij kunnen ook uit bij Ajax winnen. Ik zie dat niet als bonuspunten. Dat zijn gewoon punten die je hard nodig hebt deze competitie."

De ploeg van Dwight Lodeweges gaat zich in de Arena ook niet ingraven. "We gaan daar heen om ons te laten zien en niet om af te wachten. Wij hebben kwaliteit om te voetballen en niet om als verdedigende ploeg te gaan spelen. Als we dat gaan roepen, roepen we het over onszelf af. Als we lef tonen, kunnen we daar zeker drie punten halen", aldus Van Aken.