Totaal onbegrip over keuze Van Gaal: 'Een Van Nistelrooy, het doet pijn aan je ogen'
"Het kampioenschap is volgens mij al onhaalbaar"

Totaal onbegrip over keuze Van Gaal: 'Een Van Nistelrooy, het doet pijn aan je ogen'

22-11-2014 09:57
5

Wim Kieft kijkt met enorm veel interesse uit naar de kraker tussen Arsenal en Manchester United, zaterdag in Londen. Een echte topper vindt hij het echter niet. "Arsenal is nogal wisselvallig en dat valt zeker ook te zeggen van United. Alhoewel ik de ploeg van Louis van Gaal eigenlijk gewoon slecht vind."

Voor Man Utd is het bezoek aan Londen ook een weerzien met Danny Welbeck, de spits die moest vertrekken na de komst van Radamel Falcao. Maar waar de huurling nog niet weet te imponeren, toont Welbeck bijna wekelijks aan dat Van Gaal weleens een verkeerde keuze gemaakt zou kunnen hebben. Ook Kieft snapt niets van de keuze voor Falcao. 'Hij wordt voor een godsvermogen gehuurd door United, maar hij is helemaal geen Van Gaal-spits. Nooit geweest ook. Een echte afmaker. Een Ruud van Nistelrooy. Alleen kan hij iets beter koppen.'

'Maar voetballend is hij matig', vervolgt Kieft in zijn column in De Telegraaf. 'Als aanspeelpunt doet hij pijn aan je ogen. Ik begrijp daarom niet dat Van Gaal bij hem is uitgekomen terwijl hij de beschikking heeft over Robin van Persie, Wayne Rooney en had over Danny Welbeck. Dat trio is voetballend beter. Van Gaal koos in het verleden toch niet voor niets voor Patrick Kluivert en gaf hij bij Oranje de voorkeur aan Van Persie boven Klaas-Jan Huntelaar?'

'Het moet een noodgreep zijn, paniek misschien. En een groot risico. Hij komt terug van een zware blessure en gaf een jaar daarvoor de voorkeur aan AS Monaco boven een langer verblijf bij Atlético Madrid of een transfer naar Chelsea. Dat is een puur financiële keus. Volgens mij gaat Falcao daarom niet veel toevoegen aan Manchester United als hij fit is', aldus Kieft, die sowieso weinig hoop heeft op een gelukkig huwelijk tussen Van Gaal en Man Utd.

Kieft somt op: Angel Di Maria loopt als een kip zonder kop, Rooney verliest elk seizoen wel een paar keer zijn hoofd, Van Persie is op zijn retour, Blind is een voorspelbare speler en dan zijn er nog een paar spelers die Van Gaal moet leren voetballen. 'Ik ben benieuwd of het Van Gaal lukt en hoe lang hij nog ongestoord zijn gang kan gaan. Maar ik vrees dat het allemaal niet te lang meer moet duren. Het kampioenschap is volgens mij al onhaalbaar. Ongeacht het resultaat bij Arsenal vanmiddag', besluit hij in Telesport.