Sneijder weer ongewild het middelpunt: Gaat dit nu elke week gebeuren?
"Sneijder wil blijven, maar hij blijft maar op de bank zitten"

Sneijder weer ongewild het middelpunt: "Gaat dit nu elke week gebeuren?"

23-11-2014 21:59
4

Wesley Sneijder begon zaterdagavond in de verloren competitiewedstrijd van Galatasaray tegen Trabzonspor (0-3) verrassend op de bank. Guido Albers, zaakwaarnemer van de Nederlander, keek daar ook van op en gaat spoedig in gesprek met de leiding van de Turkse topclub.

Sneijder heeft een onrustige periode achter de rug bij Galatasaray, maar na het dispuut over achterstallige betalingen leek alles weer koek en ei tussen club en speler. Cesare Prandelli, trainer van de Turkse topclub, zette de sterspeler zaterdag echter weer op de bank. Albers is verrast en vol onbegrip.

"Ik weet niet waarom hij op de bank moest zitten. We gaan met het bestuur in gesprek, woensdag in Brussel", kondigt de zaakwaarnemer, die meereist naar de Champions League-wedstrijd tegen Anderlecht, aan in gesprek met Bügün TV. "We gaan het hebben over Wesley en gaan deze belangrijke gebeurtenis bespreken. Ik weet echt niet waarom hij niet in de basis begon."

Sneijder lijkt zich langzaam richting de uitgang van Galatasaray te begeven, al dan niet onder dwang. "Sneijder wil blijven, maar hij blijft maar op de bank zitten. Niemand wil op de bank zitten. Dit is een besluit van Prandelli, hier kan Sneijder niets aan doen. Gaat dit nu elke week gebeuren? Dat zal de grote vraag zijn woensdag. Wat zijn de plannen?"

De Turken willen het tot 2016 lopende contract van Sneijder graag verlengen, maar de huidige situatie geeft daar volgens Albers weinig aanleiding toe. "We gaan het erover hebben en als ze nee zeggen, dan zeggen wij dat Sneijder zijn contract gaat uitdienen. Maar als ze hem op de bank zetten, wat kunnen we dan doen? Hij zat een maand geleden ook al op de bank", besluit Albers, die wel een prijskaartje voor zijn cliënt in gedachten heeft. "Misschien is hij voor 25 miljoen euro haalbaar."