Als ik Memphis soms zie lopen denk ik: wat een clown, maar hij kán niet anders
"Nu is hij nog impulsief en reageert hij soms te intuïtief"

"Als ik Memphis soms zie lopen denk ik: wat een clown, maar hij kán niet anders"

26-11-2014 19:09
3

Marcel Brands heeft een rotsvast vertrouwen in Memphis Depay, ook al zijn er onderling grote verschillen. De technisch manager van PSV moet regelmatig lachen om de manier waarop het Eindhovense supertalent zich presenteert.

Brands wees in de zomer een miljoenenbod op Depay af. Niet zonder reden. "Hij gaat de absolute top halen. Hij heeft het talent en weet wat er nodig is om er het maximale uit te halen", tekent Voetbal International op. "Nu is hij nog impulsief en reageert hij soms te intuïtief, maar dat hoort bij zijn leeftijd."

Het is geen geheim dat Depay houdt van mooie kleren en opvallende auto's. Brands kijkt nergens meer van op. "Als ik Memphis soms zie lopen denk ik: wat een clown, maar hij kán niet anders", stelt de td in het weekblad. "Memphis kan niet meer normaal over straat. Ze adoreren hem. Die moet een pet en een zonnebril opzetten."

"Hij vroeg me laatst wat ik van zijn nieuwe auto vond. Hij had er eentje in camouflagekleuren gekocht. Ik zou zo’n wagen nooit kopen, maar ik vind het wel bij hem passen. Wat ik bedoel te zeggen: het heeft deels met een generatiekloof te maken."

Brands merkt grote verschillen tussen zijn periode als voetballer en de huidige tijdgeest. "Ik kon vroeger met een paar collega's van Feyenoord zonder problemen op maandagavond in Amsterdam gaan stappen. Dan dronken we wat met de jongens van Ajax, geen centje pijn. Tegenwoordig kan dat allemaal niet meer. Memphis snapt dat en gaat daar op een bewonderenswaardige manier mee om. Onder meer daarom heb ik zo veel vertrouwen in hem."