Van Dijk grijpt de hoofdrol en laat kans op hattrick liggen, ook Guidetti scoort
Celtic wint ruim

30-11-2014 18:36
7

Virgil van Dijk heeft zich zondag behoorlijk laten zien bij Celtic. De Nederlandse verdediger was in de bekerwedstrijd tegen Heart of Midlothian goed voor twee van de vier doelpunten: 0-4.

De Fransman Morgaro Gomis speelde Celtic flink in de kaart door al na acht minuten rood te pakken. Celtic profiteerde daar vrij snel van: Van Dijk maakte na een half uur het eerste doelpunt voor de Schotse topclub. Een corner belandde voor de voeten van de ex-Groninger, die niet twijfelde en raak schoot.

In Edinburgh moest de tweede helft worden afgewacht om meer doelpunten te zien. John Guidetti scoorde maar weer eens. Zeven minuten na de pauze maakte hij uit een zelf verdiende strafschop de 0-2. Anthony Stokes maakte vlak daarna de 0-3 en na een uur was ook Van Dijk nog een keer trefzeker. Hij torende bij een corner boven iedereen uit en kopte de bal achter goalie Neil Alexander. Hij viel tussendoor ook nog op met een behoorlijke misser.