Cambuur ziet revelatie in 2015 niet terug: Beste aanbieding in jaren
Club weet niets over Groningen: "Hij hoeft ons niet te vertellen wat zijn plannen zijn"

Cambuur ziet revelatie in 2015 niet terug: "Beste aanbieding in jaren"

11-12-2014 11:35
5

Dat SC Cambuur dolgraag langer door wilde met Albert Rusnák lieten de beleidsbepalers al diverse keren weten. De Leeuwarders slaagden daar echter niet in, ook al deden zij een topaanbieding voor Cambuur-begrippen.

Rusnák werd afgelopen zomer voor een halfjaar gehuurd van Manchester City, maar Cambuur zou hem na de winterstop ook nog graag in de selectie willen hebben. De Slowaak maakte indruk in het gele shirt en dus deed Cambuur een poging hem te binden. De aanbieding was 'bij lange na' niet genoeg, zegt algemeen directeur Gerard van den Belt.

"Het was de beste aanbieding die we in jaren hebben gedaan", reageert de bestuurder treurig om dat feit in de Leeuwarder Courant. Cambuur probeerde de twintigjarige Rusnák voor tweeënhalf jaar vast te leggen, vertelt technisch directeur Marcel Keizer in de Huis aan Huis. "Maar dat is niet gelukt." Eerder werd al bekend dat de spelmaker waarschijnlijk naar FC Groningen gaat.

"Er is brede interesse voor hem van clubs die financieel meer te bieden hebben", vervolgt Keizer, die niet weet of het nieuws over Groningen klopt. "Cambuur is niet zijn werkgever, dat is Manchester City. Het huurcontract met Cambuur loopt per 1 januari af. Het staat Albert vrij om daarna te vertrekken. Hij hoeft ons niet te vertellen wat zijn plannen zijn."