PSV denkt aan buitenlandse coach bij Ajax: Doe daar niet te spastisch over
"De ene keer heb je er vijf tegelijk en dan weer een paar jaar niet"

PSV denkt aan buitenlandse coach bij Ajax: "Doe daar niet te spastisch over"

17-12-2014 08:31
16

Hoewel Frank de Boer het nog altijd uitstekend naar zijn zin heeft bij Ajax, kan het niet worden uitgesloten dat de landskampioen na dit seizoen op zoek moet naar een nieuwe trainer. Vooral Liverpool wordt de laatste tijd regelmatig met De Boer in verband gebracht.

Marc Overmars kan een vertrek van de oefenmeester ook niet uitsluiten. "Je weet nooit van tevoren hoe iets gaat", zegt hij in het Algemeen Dagblad. "Als Frank de Boer weggaat, wie durf je dan een kans te geven, wie is er beschikbaar? Hoe pakt het uit?" Marcel Brands voorziet hem alvast van advies.

"Daar moeten we ook weer niet spastisch over doen, als je even naar een buitenlandse topcoach uitwijkt", stelt de technisch manager van PSV. "Hiddink, Van Marwijk, Advocaat, Van Gaal, allemaal zestig-plussers. Koeman zit daar net onder. Er komt wel weer een nieuwe generatie. Komt weer talent uit. De ene keer heb je er vijf tegelijk en dan weer een paar jaar niet."

"De ene is geschikt en de ander niet, al ben je recordinternational, je weet niet of trainen je vak is", weet Overmars ook. "Uiteindelijk komt er één bovendrijven. André Ooijer, Ruud van Nistelrooy, Mark van Bommel, het komt wel weer goed", vult Brands aan.

Feyenoord tenslotte probeert zoveel mogelijk het eigen beleid te volgen. "Ook in de keuzes van trainers. Dicht bij huis zoeken, zeggen wij, daar houden we bij Feyenoord aan vast, tenzij er niks is. Nederlands, eigen cultuur, kennis van de competitie, uitstraling", aldus Martin van Geel.