De Boer hard en duidelijk voor Zweed: Heb ik de tijd gekregen? Nee dus
"Daar was ik het niet mee eens"

De Boer hard en duidelijk voor Zweed: "Heb ik de tijd gekregen? Nee dus"

18-12-2014 17:35
11

De periode van Tobias Sana bij Ajax mag als mislukt worden bestempeld. De teller staat dit seizoen op nul speelminuten en een vertrek in de winterstop is het beste voor alle partijen.

Sana stond in de zomer al op de transferlijst, maar van een vertrek kwam het toen niet. De 25-jarige Zweed verpietert dit seizoen op de bank bij Jong Ajax. In augustus sprak hij trainer Frank de Boer voor het laatst. "Hij vond dat ik me niet snel genoeg ontwikkelde en op het niveau bleef van mijn eerste jaar. Daar was ik het niet mee eens, omdat ik amper minuten in het eerste kreeg om het te laten zien", aldus Sana tegen Ajax Life.

"Ik vertelde hem dat ik zijn keuzes begreep. Ze pakten ook gewoon goed uit. Ik wil niet rancuneus overkomen. Het is gemakkelijk om over mezelf te praten. Eigenlijk moet je tien ploeggenoten vragen hoe ik trainde. Het gaat mij erom: krijg je de tijd om het te laten zien? Nee dus, in mijn geval."

De aanvaller werd naar 'kleedkamer 2' verbannen. Ook bij Jong Ajax zijn de kansen zeldzaam. "Ik speelde vooral op het middenveld, terwijl ik linksbuiten ben. Dat kwam omdat andere jongens de voorkeur kregen met het oog op het eerste elftal. Als je zelfs in Jong Ajax geen kans krijgt op je beste positie, weet je dat het een moeilijk verhaal wordt."