Er is interesse vanuit het binnen- en buitenland, dus ik hoop op iets moois
"Zaterdag speel ik mijn laatste wedstrijd als ik kan starten"

"Er is interesse vanuit het binnen- en buitenland, dus ik hoop op iets moois"

19-12-2014 15:29

Ryan Koolwijk heeft duidelijk gemaakt dat hij komend weekend zijn laatste wedstrijd voor FC Dordrecht speelt. De Rotterdammer kan in de winterstop transfervrij verkassen en maakt van die mogelijkheid gebruik. Dordt zich daar echter niet zomaar bij neer.

Koolwijk begon zijn avontuur bij Dordrecht op de bank, omdat hij niet in systeem van de ploeg zou passen. In de laatste wedstrijden pakte hij zijn kans en groeide hij zelfs uit tot één van de sterkste spelers van de hekkensluiter. Ernie Brandts wil Koolwijk dan ook eigenlijk niet laten gaan.

"We willen graag goede spelers behouden en Koolwijk is een goede speler. Ik hoop dat hij blijft", zegt de trainer in gesprek met RTV Rijnmond. Toch lijkt het zeker dat Koolwijk vertrekt, met vooralsnog bestemming onbekend. "Zaterdag speel ik mijn laatste wedstrijd als ik kan starten, want ik heb nog een beetje last van mijn rug. Er is interesse vanuit het binnen- en buitenland, dus ik hoop op iets moois", zegt de 29-jarige middenvelder.

Dordrecht besluit het jaar met een thuiswedstrijd tegen FC Groningen. "Ik denk dat wij FC Groningen pijn kunnen doen in de omschakeling, omdat zij met veel man voor de bal spelen. We gaan met vertrouwen deze wedstrijd tegemoet en we hopen dat we de supporters een welverdiende overwinning kunnen schenken", aldus Brandts, die niet kan beschikken over Jordy van Deelen, Everon Pisas en Giovanni Korte.