Jonge Utrecht-aanvaller neemt spitspositie en productie over van Boymans
"Dat hij scoort nu Boymans wegvalt, is prettig"

Jonge Utrecht-aanvaller neemt spitspositie en productie over van Boymans

19-12-2014 16:02
1

FC Utrecht sluit het jaar 2014 zaterdag af op bezoek bij AZ in Alkmaar. Bij de Domstedelingen staat Rubio Rubin door de afwezigheid van Ruud Boymans in de spits. De talentvolle Rubin lijkt ook de productie van Boymans over te nemen, daar hij twee keer scoorde in de voorbije drie duels. Robby Alflen, trainer van Utrecht, is dan ook te spreken over zijn pupil.

"Rubio is een heel groot talent. In zes maanden tijd is er heel veel met hem gebeurd. Maar hij blijft stoïcijns, volgt zijn missie. Vanaf het begin heb ik gezegd: tijdens trainingen rondt hij goed af, schiet hij de ballen er goed in. Die jongen gaat dit seizoen gewoon zijn doelpunten maken."

"Dat hij dat nu doet, juist op het moment dat Ruud Boymans vanwege een blessure wegvalt, is prettig", aldus Alflen op de clubsite van Utrecht. "Of Rubio het als een extra druk ervaart, dat Boymans nu niet meedoet? Hij blijft er rustig onder, kan die druk wel hebben."

Tegen AZ mag de jonge aanvaller zich opnieuw bewijzen. Utrecht wist echter nog nooit te winnen in het AFAS Stadion. "AZ heeft een heel aardige ploeg. Maar ik heb toch het gevoel dat er kansen voor ons liggen, daar in Alkmaar."