Bizar: salaris van een ton, toch één op de vier spelers in financiële problemen
Voetballers gokken met hun geld en geven het grif uit

Bizar: salaris van een ton, toch één op de vier spelers in financiële problemen

20-12-2014 11:57
3

Belgische voetballers blijken niet echt met geld om te kunnen gaan. Een kwart van de Belgische profs heeft financiële problemen, ondanks een gemiddeld netto-inkomen van ruim 8500 euro per maand. De spelers kunnen hun niet omgaan met de weelde, gokken met hun geld en geven het grif uit.

Dat blijkt uit een studie van de Universiteit van Antwerpen, waarover de Belgische krant De Morgen zaterdag bericht. De universiteit ondervroeg voor de studie 'De financiële situatie van profvoetballers' 102 spelers. Ze gaven een gemiddeld maandsalaris op van 8670 euro (ruim 100.000 euro per jaar), met een uitschieter naar 36.000 euro. In dat bedrag zijn premies en tekengelden niet eens meegerekend.

Zo'n negentig procent van dat geld gaat op aan winkelen, kleding, schoenen en eten en een kwart van de ondervraagden geeft toe in geldnood te zitten. Slechts één op de vier laat zich begeleiden door een financieel specialist, bij de meesten regelt een familielid de geldzaken. Daardoor raakt minstens één op de vier Belgische voetballers in financiële problemen, blijkt uit het onderzoek.