Ajax legt lat lager na vijfde uitschakeling op rij: Dat is bij Ajax vaker verteld
"Daar hoeven we niet ingewikkeld over te doen"

Ajax legt lat lager na vijfde uitschakeling op rij: "Dat is bij Ajax vaker verteld"

20-12-2014 12:41
1

Ajax stelde zichzelf enkele jaren geleden ten doel om structureel aan te sluiten bij de Europese top. Nadat het team van Frank de Boer dit seizoen voor de vijfde keer op rij werd uitgeschakeld in de groepsfase van de Champions League, moet directeur Edwin van der Sar erkennen dat het eerdere doel onhaalbaar lijkt.

"Aansluiten bij de internationale top is voor een Nederlandse club gewoon heel erg lastig", zegt Van der Sar in gesprek met Voetbal International. "Daar hoeven we niet ingewikkeld over te doen. Maar ik ben ervan overtuigd dat Ajax in de Champions League verder kan komen dan de laatste jaren is gebeurd. Zeker als we deze groep en staf een tijdje bij elkaar kunnen houden."

De ex-goalie vindt het dan ook realistisch om te streven naar 'een rol van betekenis in de Champions League'. "Marc Overmars, Dennis Bergkamp, Wim Jonk en Frank de Boer zijn een ploeg aan het samenstellen waarmee we jaren vooruit kunnen. Dat verhaal is bij Ajax vaker verteld, maar zo concreet als nu is het lang niet geweest."

"Dan doel ik op de vele contractverlengingen van belangrijke spelers, de talenten die zich in de A-junioren aandienen, de vorderingen in de jeugdopleiding. We zijn een gezonde basis aan het leggen. Volgend seizoen hopen we de horde in de Champions League te nemen, door te overwinteren. Op korte termijn zou ik tekenen voor de kwartfinale in de Europa League. Zodat we weer eens ervaren hoe het is om langer mee te doen in Europa", aldus Van der Sar.