Talenten uit 'gouden lichting' Ajax krijgen goed nieuws van De Boer
Twee al zeker van plek in vliegtuig naar Qatar

Talenten uit 'gouden lichting' Ajax krijgen goed nieuws van De Boer

20-12-2014 16:36
13

Frank de Boer neemt Donny van de Beek en Abdelhak Nouri mee naar het trainingskamp van Ajax in Qatar. De twee talenten uit de veel geroemde A1 trainden de laatste tijd al vaker mee met de hoofdmacht.

Van de Beek en Nouri, beiden zeventien, maken dit seizoen indruk in de belangrijkste jeugdploeg van de Amsterdammers en worden beloond door De Boer. De trainer heeft de twee talenten verteld dat ze mee het vliegtuig ingaan richting het oliestaatje, waar Ajax vanaf 4 januari zijn tenten een week opslaat.

Vaclav Cerny is net als Van de Beek en Nouri een vaak geziene gast op de training van Ajax, maar de talentvolle Tsjech kreeg nog geen invitatie. "Het zou een mooi kerstcadeau zijn als ik mee mag naar Qatar. Ik wil dat erg graag, maar wacht nog op het verlossende bericht", vertelt hij volgens Ajax Showtime aan iSport.

"Het niveau ligt dan veel hoger en je moet je dan nog beter concentreren. Het is echt geweldig wanneer Dennis Bergkamp en Frank de Boer uitleggen wat je moet doen, maar over een tijdje raak je daar natuurlijk ook wel aan gewend", besluit Cerny.