Afscheid van Spartanen: We lachten wel, maar ons voetbalhart huilt
De Wolf en Van den Berg nemen afscheid van Kasteelclub

Afscheid van Spartanen: "We lachten wel, maar ons voetbalhart huilt"

20-12-2014 21:14
1

Peter van den Berg en John de Wolf zaten zaterdagavond voor het laatst op de bank bij Sparta Rotterdam. De interim-trainers namen na afloop van de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen FC Eindhoven afscheid van de spelersgroep en dat bleef niet zonder emoties.

Alex Pastoor is vanaf heden de nieuwe hoofdcoach van Sparta. Van den Berg en De Wolf kregen te horen dat er voor hen geen plaats meer is bij de Rotterdamse club. "We hebben allebei afscheid genomen met een speech. Daarbij liepen de emoties best hoog op", aldus Van den Berg tegenover RTV Rijnmond. "Het is allemaal intens geweest en dan komt daar een ontlading bij los. Ik moest wel even slikken. Niet alleen vanwege het afscheid van deze groep, maar ik neem waarschijnlijk ook na 5,5 jaar afscheid van Sparta. Dat doet pijn."

De Wolf sloot zich daarbij aan. "Het was moeilijker voor ons dan we dachten. We lachten wel na de overwinning, maar ons voetbalhart huilt. Dat zei ik ook tegen Peter. Er worden dingen beslist in de voetballerij en daar moet je je bij neerleggen. Die gasten hebben ons in ieder geval een mooi cadeau gegeven. Dat is prima."