Cocu: Dan is er juist overtuiging om samen de boel succesvol om te draaien
Phillip Cocu tevreden over ontwikkeling spelersgroep

Cocu: "Dan is er juist overtuiging om samen de boel succesvol om te draaien"

22-12-2014 07:06

Een verschil tussen dag en nacht, zo is de huidige prestatie van PSV goed te vergelijken met vorig seizoen. Waar het vorig jaar nog kommer en kwel was rond deze tijd, daar weet trainer Phillip Cocu zijn manschappen nu wel de goede kant op te sturen en staat PSV halverwege bovenaan.

"Wat denk ik typerend is: we hebben nu niet één keer meegemaakt dat we een hele week zonder zege bleven", vertelt Cocu in gesprek met De Telegraaf. "We hebben ook maar één keer twee nederlagen achter elkaar geleden. Dat was op bezoek bij Heerenveen en aansluitend bij Dinamo Moskou. Toen viel de 1-0 in de laatste minuut."

Wedden

Meer odds

Ook de veerkracht van de ploeg is gegroeid, zo komen de Eindhovenaren nu vaker terug van een achterstand of wordt een duel op het eind beslist. "Bij Heracles wordt het van 1-0 achter op het eind 1-2 voor ons, Panathinaikos-uit winnen we op basis van veerkracht en ook tegen Feyenoord ging het zo. Spelers laten hun kop niet meer hangen bij tegenslag. Dan is er juist overtuiging om samen de boel succesvol om te draaien."

"Ik vertel spelers honderd keer dat voetbal wordt beslist op momenten en ook dat titels zelden gaan naar de ploegen die het meest scoren", vervolgt de oefenmeester. "Kampioen word je op basis van de minste tegengoals. Dan kan het dus niet hoe het tegen Feyenoord ging, met twee tegendoelpunten dwars door het hart van de verdediging. Maar ook dat wordt aardig opgepikt. Dat spelers goed omgaan met kritiek is ook een punt van groei."