Robben legt zich erbij neer: Weet je: Hij is gewoon de allerbeste. Punt
"Hoe hij dribbelt, de bal behandelt, hij heeft iets magisch over zich"

Robben legt zich erbij neer: "Weet je: Hij is gewoon de allerbeste. Punt"

24-12-2014 08:33
4

Arjen Robben greep na een ijzersterk WK naast de prijs voor de beste speler van het toernooi en de aanvaller van Bayern München zit ook niet bij de drie kandidaten voor de Gouden Bal. Onterecht wellicht, maar de voetballer kan er inmiddels zelf aardig mee leven.

In Brazilië moest Robben Lionel Messi voor zich dulden. De captain van de verliezende finalist werd uiteindelijk gekozen tot beste speler van het toernooi. Robben steekt zijn bewondering voor het wonderkind niet onder stoelen of banken.

"Ik vind hem heel bijzonder. Hoe hij dribbelt, de bal behandelt, hij heeft iets magisch over zich", aldus Robben in het Algemeen Dagblad. "Weet je: Hij is gewoon de allerbeste. Punt. Nee, het kost me geen enkele moeite dat te zeggen.''

Voorzitter Karl-Heinz Rummenigge zei onlangs nog dat hij Robben de beste veldspeler ter wereld vindt, maar daar is de aanvaller het dus zelf niet mee eens. Intussen geniet hij van het spelen onder Pep Guardiola, die hem nog altijd beter maakt.

"Ik werk op dit moment met de ideale trainer. Pep Guardiola daagt me uit om ook na mijn dertigste nog beter te worden. Mijn rechterbeen bijvoorbeeld kan beter. En ik kan nog iets vaker voor de goal komen. Om balletjes in te tikken uit een voorzet. Is ook een puntje van aandacht."

De Nederlander vindt zichzelf steeds vaker in de as van het veld terug. "Het maakt de cirkel rond, want in de jeugd bij FC Groningen was ik altijd spits of nummer 10. Pas toen ik in het eerste debuteerde, ben ik naar de zijkant verhuisd en hebben ze uiteindelijk een vleugelspits van me gemaakt."