Sanchez bezorgt Wenger 600e Arsenal-overwinning na oliedomme actie collega

26-12-2014 20:21
1

Arsenal heeft zich vrijdag ontdaan van Queens Park Rangers. Ook na een rode kaart voor Arsenal-spits Olivier Giroud kon de ploeg van trainer Harry Redknapp en invaller Leroy Fer nauwelijks een vuist maken. De thuisploeg won uiteindelijk verdiend met 2-1.

Alexis Sánchez werd de grote man bij Arsenal, al zag het daar aanvankelijk niet naar uit. De Chileen miste in de negende minuut een strafschop. Vlak voor rust had hij wel succes toen hij geheel vrijstaand de 1-0 kon inkoppen. In de 65e minuut stelde hij Tomas Rosicky in staat te scoren.

Arsenal speelde toen al ruim tien minuten met tien man. Giroud liet zich volledig gaan toen Nedum Onuoha hem een duwtje gaf. De Fransman betaalde Onuoha terug met een kopstoot en kon vertrekken.

Gelukkig voor Giroud kwam QPR, waar Fer na een uur spelen inviel, niet verder dan de aansluitingstreffer van Charlie Austin. Hij benutte tien minuten voor tijd een dubieus gegeven strafschop. Verder kwam QPR niet, ondanks enkele grote kansen in de slotminuten. De 2-1 in het Emirates Stadium betekende de 400e competitiezege en 600e in totaal voor Arsène Wenger.