Emanuelson speelde pas acht minuten: Over die plannen was ik niet geïnformeerd
Droomaanbod blijkt tegenvaller: oud-Ajacied slechts reserve in Rome

Emanuelson speelde pas acht minuten: "Over die plannen was ik niet geïnformeerd"

29-12-2014 11:26
10

Urby Emanuelson stapte afgelopen zomer over naar AS Roma. De voormalig Ajacied, die niet slaagde bij AC Milan en tussendoor als huurling met Fulham degradeerde uit de Premier League, greep de kans met beide handen aan. Snel kwam hij voor een verrassing te staan.

De back tekende voor drie seizoenen bij AS Roma. "Maar een dag nadat ik had getekend, haalden ze Ashley Cole. Oók een linksback. En een paar weken later kwamen er nóg twee verdedigers. Over die plannen was ik niet geïnformeerd... De trainer (Rudi Garcia, red.) is een hartstikke aardige, eerlijke man, maar hij stelt me nooit op", zegt Emanuelson in gesprek met Voetbal International over zijn rol in Rome.

"Sportief heeft hij daar geen reden toe, want het gaat goed. Ik heb dus een probleem, want ik wil voetballen", aldus Emanuelson in VI. De 28-jarige Emanuelson kwam dit seizoen één keer in actie in de Serie A namens AS Roma. Hij viel acht minuten voor tijd in tegen Cagliari. In de Champions League kwam Emanuelson als invaller in het veld in het uitduel met Liverpool.