Robben en PSV'er scharen zich bij beste doelpuntenmakers van Europa
Oranje-internationals boeren goed in eerste seizoenshelft

Robben en PSV'er scharen zich bij beste doelpuntenmakers van Europa

29-12-2014 18:27
1

Arjen Robben en Memphis Depay hebben niet lang nodig om een doelpunt te maken. Dat bericht statistiekenbureau Opta, na onderzoek in de tien belangrijkste competities van Europa.

Robben staat op de achtste plek in het lijstje met spelers die de minste minuten per competitiegoal nodig hadden, Depay is de nummer negen. Zowel de buitenspeler van Bayern München als PSV maakte in de eerste helft van het seizoen gemiddeld een treffer per 105 minuten.

Cristiano Ronaldo is met 25 voltreffers in de competitie de onbedreigde koploper. De Portugese ster van Real Madrid had omgerekend maar vijftig minuten nodig per doelpunt. Sergio Agüero (Manchester City) en Neymar (FC Barcelona) zijn de enige andere twee spelers die minder dan negentig minuten nodig hadden om een goal te maken.

Alle namen in de top tien moeten minimaal tien goals hebben gemaakt in de eerste helft van het seizoen. Alleen de tien grootste competities zijn meegenomen (Engeland, Spanje, Duitsland, Italië, Frankrijk, Nederland, België, Rusland, Oekraïne en Portugal).