Door Ajax begeerde vleugelaar: Dan zou een transfer in januari noodzakelijk zijn
"Ik hop dat de club financieel iets aan mijn vertrek kan overhouden"

Door Ajax begeerde vleugelaar: "Dan zou een transfer in januari noodzakelijk zijn"

30-12-2014 10:51
7

Tommy Oar weet nog niet wat de komende transferperiode hem brengt. De vleugelaanvaller van FC Utrecht is op de hoogte van de geruchten over een transfer naar Ajax, terwijl er ook uit Engeland en Italië belangstelling is getoond. Een vertrek is echter nog niet in de maak.

Met zijn deelname aan de Azië Cup leek er een einde te komen aan het bijna vijfjarige verblijf van Oar in Utrecht, waar zijn contract na dit seizoen afloopt. Een winterse transfer van de 23-jarige voetballer is echter geen uitgemaakte zaak.

"Op dit moment ga ik er gewoon van uit dat ik na het toernooi terugkeer in Utrecht", zegt de Australiër in gesprek met Voetbal International. "Ik heb het altijd uitstekend naar mijn zin gehad bij FC Utrecht, ben hier volwassen geworden, en hoop dat de club financieel iets aan mijn vertrek kan overhouden."

"Dat hebben we ook onderling zo afgesproken", vervolgt Oar. "Dan zou een transfer in januari noodzakelijk zijn, maar een andere optie zou zijn om het contract te verlengen. Daarover is wel gesproken, maar voorlopig richt ik me even alleen op het voetbal. Ik hoor vanuit Australië wel als er interesse is, maar zal FC Utrecht niet zomaar de rug toekeren."

Oar is vooral met zijn assists van waarde voor de club uit de Domstad. Hij was in de eerste seizoenshelft al goed voor zeven voorzetten waar uit gescoord werd. Alleen Davy Klaassen (8) heeft meer assists achter zijn naam staan.